NAKON 100 DANA BORBE ZA ŽIVOT: Ovo piše otac djecaka Mehmeda Šabica (12) iz Gracanice

Sredinom sedmog mjeseca ove godine, 12-godišnji djecak Mehmed Šabic iz Gracanice stradao je u teškoj nesreci. On je u požaru šupe u svom dvorištu kuce u naselju Ciriš zadobio opekotine koje su zahvatile 65 posto njegovog mladog tijela.

Bio je na aparatima koji su ga održavali u životu, a prebacen je na kliniku u Zagreb, gdje se njegovo stanje postepeno pocelo poboljšavati.

Na svom Fejsbuk profilu Mehmedov otac Nedim je podijelio ovaj status, na 100. dan borbe za život njegovog sina…

– 100 dana borbe Mehmeda, doktora, nas roditelja i mnogih drugih. Jedan veliki tim. Hvala na tome dragom Bogu, pa svima ostalim. Iza nas je opeklina od 66% tijela, sepsa, zatajenje bubrega, kako smo izdržali i mi i on, to znamo mi, ali i dalje smo spremni. Sada stojimo bolje. Docekali izlazak iz sepse, prvi uzdah, budenje, pa i prvi korak skidanje sa mašina jedne po jedne, mnogo mnogo transplatacija, 27 dubokih narkoza.

Pred nama i dalje dug dug put za dobijanje dijela po dijela tijela. Pocinjemo sa iducom sedmicom otpuštanje šaka i laktova, duga i teška operacija, dotad hodanje, grljenje, vježbe, psihicko pripremanje. K`o i dosad hrabro, uporno, prema boljem sutra. Nema predaje, niti price o tome. Sine, volimo te, pun gas do poda, mama i baba su tu. KAPA DOLE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*